Viikonloppumatkat

Viikonloppumatkat ovat mukava tapa katkaista työviikko, ja tehdä jotain uutta ja erilaista. Reissua ei välttämättä tarvitse tehdä Suomessa, vaikka kotimaastakin löytyy mahtavia paikkoja joihin tutustua, sekä upeita kylpylöitä, joissa hemmotella itseään.

Suomessa viikonlopun vietto sujuu hienosti esimerkiksi mökillä. Vaihtoehtoina löytyy yksinkertaisempia mökkejä ja luksusluokan huviloita. Viikonloppu esimerkiksi Pohjolan Rivieralla, eli Kalajoen Hiekkasärkillä saattaa olla juuri se, mitä kovan työviikon päätteeksi tarvitsee. Top Camping kalajoella tarjoaa erikokoisia yöpymisratkaisuja lomailijoille, ja aivan meren äärellä. Mikä on rentouttavampaa kuin mökkielämä ilman remontointitarvetta, tai pihan kunnostamista. Vuokramökillä voi saunoa, uida, kalastaa ja käydä vaikka ostoksilla, ja illan päätteeksi grillata päivän kalasaalis, tai tutustua Kalajoen yöelämään.

Viikonloppu ulkomailla

Ulkomaille viikonlopun viettoon haluavat voivat toteuttaa unelmansa hetkessä, sillä aivan lyhyen laivamatkan päästä löytyy naapurimaastamme suurkaupunki Tukholma, tai miksei matkustaa vaikka Tanskaan asti ja käväistä perheen kanssa Billundin Legolandissa, sillä matkanteko sujuu kuin rasvattu esimerkiksi Tallinkin laivoilla. Aika ei pääse katoamaan, kun ollaan jo perillä. Muita tutustumisen arvoisia kohteita ovat esimerkiksi Viro, Liettua, tai vaikkapa oma Ahvenanmaa, joka on vehreän kaunis kesäisin.

Jos mieli halajaa jonnekin vielä kauemmaksi koto–Suomesta ihan vain pudistamaan arjen pölyt hartioiltaan, on mahdollisuutena ottaa lyhyt lentomatka vaikkapa ihastuttavan kauniiseen Roomaan. Aivan oikein, nyt on mahdollisuus lentää viikonlopuksi siemailemaan viiniä Rooman terasseille edulliseen hintaan. Tai miten olisi käyskentely Pariisin yössä, sillä siihenkin on mahdollisuus ainoastaan viikonlopun aikana! Perjantaina Pariisiin, ja sunnuntaina koti Suomeen, mikäpä olisi ylellisempää viikonlopun viettoa. Parasta näissä matkoissa on se, että ne ovat pakettiratkaisuja, joten kaikesta on huolehdittu matkaa ja yöpymistä myöten. Ei muuta kuin laukku olalle ja menoksi.

Jos matka ulkomaille ei tahdo onnistua, on eräs vaihtoehto olemassa mökkeilyn lisäksi, nimittäin asuntovaunureissu. Jos ei omista vaunua, niin voi aina vuokrata sellaisen. Sitten vaan pakkaamaan vaunu ja auto valmiiksi matkalle, ja vaunu koukkuun ja lapsille Disney-DVD takapenkille pyörimään, ja yhdistelmä kohti Suomen upeita leirintäalueita, joita löytyy joka lähtöön.